Bir yandan toksinleri ve ağır metalleri iyi emer, sindirim sırasında vücuttan uzaklaştırır. Bu nedenle mantarlar ancak doğru kombinasyonla yenebilir. Çoğu zaman mantarları et yemekleriyle birleştirirken hata yaparız. Proteinli besinlere karbonhidrattan zengin besinler eklenmemelidir. Et yemekleri yerseniz, bunları sebze ve otlardan oluşan salatalarla birlikte yemek daha iyidir. Mantarları kolay sindirilebilen gıdalarla birleştirmek önemlidir.
Mantarla asla yenilmeyen şey nedir?
Mantarlar, kolayca sindirilebilen garnitürler ve takviyelerle (patates, salata, pancar, tam tahıllı ekmek veya hafif yulaf lapası) iyi bir şekilde birleştirilebilir. Ancak bunları etle birlikte yemeniz önerilmez çünkü bu tür yiyecekler, özellikle bu ürünleri düzenli olarak birleştirirseniz karaciğere zarar verir. Mantarları fasulye, kereviz, salatalık ve bezelye salatası, mayonez gibi sindirimi zor yiyeceklerle birleştirmekten kaçınmalısınız.
Mantarlar genellikle meze ve yemeklere ilave olarak şenlik masalarına konur. Uzmanlar bunu bir hata olarak nitelendiriyor çünkü yağların parçalanmasını teşvik eden ancak midedeki proteinleri kalınlaştıran alkolle kombinasyonları çok tehlikelidir ve zehirlenmeye neden olabilir. Bunun nedeni, alkolün etkisi altında “mantar” proteininin sindirilmemesi ve midede tam anlamıyla çürümeye başlamasıdır.
Beslenme uzmanı, mantarların yetişkinlere yönelik bir besin olduğunu da hatırlatıyor. Sadece çocuğun midesine zarar vermekle kalmayacaklar. Doktorlara göre mantarlar, gastrointestinal sistem, karaciğer ve 12-14 yaşın altındaki çocuklarda çeşitli hastalıkları olan kişiler için bile kontrendikedir.