MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
Erfelek’te Kış Tedbirleri Toplantısı
- Seher Alp
- 27 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Erfelek'te kış tedbirleri toplantısında, alınacak önlemler ve yardımlar değerlendirildi.
Özel Tiyatrolar İçin Çalıştay Düzenlendi
- Seher Alp
- 27 Kasım 2024
- 3 min
- 0
İstanbul Üniversitesi'nde özel tiyatroların sorunları ve sürdürülebilirlik üzerine çalıştay yapıldı.
İzlanda’daki yanardağ bu yıl içinde yedinci kez patladı
- Seher Alp
- 27 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İzlanda Meteoroloji Ofisi, Sundhnukur kraterindeki patlama sonucu oluşan çatlağın uzunluğunun yaklaşık 3 kilometreye ulaştığını bildirdi.