Dolar yatırımı yapan köşeyi dönecek! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer piyasaları tepetaklak edecek yeni rekor seviyeyi açıkladı

ABD istihdam verilerinin ardından hızla yükselen DolarTL kuru, vatandaşlar arasında büyük ilgiyle izleniyor. Doların 29 TL sınırına dayanmasıyla birlikte yatırımcılar, “Dolar yükselişine devam edecek mi?” sorusunu sıkça araştırıyorlar.

Bu çerçevede ünlü ekonomist Selçuk Geçer’in yaptığı açıklamalar da dikkatleri üzerine çekiyor. Geçer, “Dolar 45 TL’yi bulacak” uyarısında bulundu ve dış borç stoklarına vurgu yaparak endişe verici bir senaryoyu gündeme getirdi.

Yıl başından beri sürekli yükselen DolarTL kuru, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Bu yükselişle birlikte dövizin ne yöne ilerleyeceği merak konusu olurken, Selçuk Geçer’in 45 TL’lik dolar uyarısı yatırımcıların dikkatini çekti.

Geçer, dış borçlarla ilgili değerlendirmeler yaparak elinde dolar bulunduranları tedirgin etti.

Bugün itibariyle doların alış fiyatı 28.6922 TL, satış fiyatı ise 28.7102 TL olarak belirlendi. Euro ise yüzde 0.16’lık bir değişimle önceki kapanışını geride bıraktı. Euro’nun alış fiyatı 31.1606 TL, satış fiyatı ise 31,1981 TL olarak saptandı.

Selçuk Geçer’in “Dolar 45 TL olacak” öngörüsü, piyasalarda tedirginliğe yol açtı. Dolar ve eurodaki güncel durum, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Selçuk Geçer, şunları söyledi:

“DOLAR 45 DEĞİL DİYENLERE…

Orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl ya da daha az kalmış kısa vadeli dış borç stoku Eylül sonu itibariyle 211 milyar dolarla rekor kaydetti.

BİLGİNİZE SUNULUR !!!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x